Ora de muzică 255

image
P-asta cu musicalul a clocit-o. Ultima îmbarcare s-a dovedit prima….
A ochit și a lovit puternic. Spectacolul, ca și albumul aferent, al patrulea cu numele The Last Ship și adăugirile aferente, a fost nominalizat pentru cele mai mari distincții, fiecare dintre ,actorii” principali ai succesului broadway-an fiind ante premiați: producător, orchestrator, director muzical – același neobosit Rob Mathes, Emmy Award; scriitorii libretului și cărții – John Logan, câștigător Tony Award și Brian Yorkey, deținător al unui Pulitzer Prize; regizorul spectacolului – Joe Mantello, de asemenea evidențiat cu Tony Award; coregrafia, deci responsabil cu mișcările artistice, Steven Hoggett, Oliver Award. Alături de ei, s-au încumetat la o bună desfășurare din pozițiile producătorilor Jeffrey Seller, Kathryn Schenker, Kevin McCollum, Sander Jacobs, James L. Nederlander, Roy Furman, Herb Alpert și Jerry Moss.
Ceea ce vă înșirasem depre fiecare text în parte, a devenit pe scenă o poveste fluidă, cu personaje bine definite, toate amintirile izbucnite, întoarcerea în localitatea de obârșie, părerile de rău, visele, toate au un nume în spate: Gideon Fletcher. Sting se rematerializează odată cu persoana fictivă și retrăiește momente din copilăria petrecută în Walsend, readucând în actualitate o serie de incidente petrecute în anii ’70 din Scoția, dar și din Polonia. Și aveam dreptate în privința remake-ului după The Soul Cage din ’91, există cofirmarea oficială, eu însă am mirosit totul din versuri. Multe întâmplări, mulți actori-cântăreți, rolurile din prim plan au fost deținute de Michael Esper, Rachel Tucker, Jimmy Nail, Fred Applegate, Aaron Lazar, Sally Ann Triplett și Collin Kelly-Sordelet, iar cele de figurație sau pasagere s-au ocupat de către Eric Anderson, Ethan Applegate, Craig Bennett, Dawn Cantwell, Jeremy Davis, Bradley Dean, Alyssa DiPalma, Colby Foytik, David Michael Garry, Timothy Gulan, Shawna M. Hamic, Rich Hebert, Leah Hocking, Todd A. Horman, Sarah Hunt, Jamie Jackson, Sean Jenness, Drew McVety, Johnny Newcomb, Matthew Stocke, Cullen R. Titmus și Jeremy Woodard.
Cheltuielile cu decorurile, costumele, apropo, bănuiesc că nu știți că au fost meșteșugite de David Zinn, luminile lui Christpher Akerlind, sunetul potențat de Brian Ronan, etc, au ajuns la inimaginabila sumă de 15 milioane de dolari. Pentru o muncă de trei ani și ceva, începută în 2011, expusă în fază de proiect la Chicago în Octombrie, apoi în Februarie 2012 la Newcastle, anunțată în Septembrie 2013 pentru premiera din 25 Iunie 2014, pare puțintel. S-au jucat până pe 13 Iulie 33 de spectacole. O fi…? Anvergura oricărui proiect jucat pe scena de la Broadway, și sunt în derulare câteva pe an, este totdeauna de dimensiuni mari, toată această investiție având un grad de risc zero, banii find recuperați până la utima centimă și ceva pe deasupra. Sting a fost coautor la filmul muzical de desene animate după această ,,istorisire marinărească”, proprietate a concernului Disney, The Emperor’s New Groove….
De data asta chiar i-a ieșit. După zece ani de la Sacred Love, încercarea acestuia de a da teatralitate actului muzical propriu în 2003, avem un artist desăvârșit: Sting. De 16 ori Grammy. Toate pentru satisfacția de a sta în preajma colegilor pentru un surâs ori o lacrimă..

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share