Pe urmele… Facebook-ului – Plumbuita din deal

image
Nu vă cred, bă! M-am săturat de minciunile voastre și mai ales de aerul doct rarefiat. Uitați că sunteți servi și nu stăpâni.
Un concurs, asta este politica românească și nu numai ea. Întrecerea de aroganțe este futilă, privită americănește, specifică tocilarilor, celor ce n-au altă putere în afara minții de suprafață, câteva magazii cu vocabule și o pereche de ochelari pe nas pentru încununarea titulaturii ,,deșteptul clasei”. N-aveți niciunul dreptate, nici tu Rovano, nici tu Pâslare sau Pîslarule! Enigmatic nume, variabil în funcție de bunăvoința tastaturii anonime de la News.ro, cu grave științe de gramatică și un citat dezacordat: ,,încearcă să ţină o disertaţie referitor la faptul că banii se duc în consum…”. Este ,,referitoare”, acordul se face la disertație, nu la ,,faptul”. Cu ministrul am altă treabă, îl chestionez mai târziu. Ziaristului am a-i aduce acuze pentru stilul profund neprofesional și lipsa de știință scriitoricească, oricare ar fi tipul de remunerare practicat de firma angajatoare: per cuvânt sau per pagină. În ambele cazuri conținutul nu se justifică și am văzut destui rezumându-se la repetarea ante sau post citat a unei părți din această uneori vorbărie goală a unor personaje de nișă. În privința doamnei și domnului am a spune că sunt două caractere mizere, atinse de ,,noblețea” poziției scaunului și foloaselor materiale dobândite din aceste jocuri contabile previzioniste, mutări de cifre miliardare, dinspre măsele spre incisivi, sfruntate, matematic relativiste. De tonul nasului pe sus sunt sătul de la Adrian Năstase încoace, obrăznicia șefilor de promoție a devenit tabu și nu era nevoie de încă un cârn printre mostrele celebre de fum pe coș. Dragoș P. a fost însă mai dihai decât mă așteptam, introducând un pronume personal de o mie de ori mai deranjant ca al Rovanei: ,,Dacă doamna Plumb ajunge să îmi explice mie cum se fac bugete în ţara asta sau oriunde în lume, atunci înseamnă că eu mă voi ocupa de chimie…”. Lăsând la o parte chestiunea următoare din citare cu olimpicul, care pare o degradare personală proprie față de contextul anterior, vă anunț că s-a născut Mesia finanțelor. Mă, calcul, mergi spre a lumina și pe alții, măi, ,,mie”, mulțumim pentru impactul bugetar! Buni și unul și altul, răi deopotrivă!
Amândurora le propun o altă planetă-stat în care să-și aplice tacticile financiare. Pentru dânșii am o cetățeană pe care să-și experimenteze tezele economice, o familie model pentru viitoarea patrie ce va să se numească altcumva decât România, una ale cărei odrasle poartă ,,… costumul popular cu mândrie încă de la doi ani și recită din Eminescu de te trec fiorii.”. Solicitarea mea vine în urma predicției că scumpa noastră țară va fi singurul spațiu terestru ce va scăpa teafăr nenorocirilor ce se vor abate în acest mileniu asupra omenirii, speriat de edificatorul titlu și conținutul articolului semnat Liliana Nechita: ,,Nu ne întoarcem în România nici dacă în Italia e cutremur”.
Iată unde erau patrioții, la rând la haine pentru sinistrați, la cursuri de dans pentru copii în țara lui Cezar, la spălat rufe, chiloți și vase. Deși n-a avut sămânță din carne de om de lăsat, Eminescu s-ar fi dezis de toată nația română, mai mult, i-ar fi dat foc cu mâna lui să știe că stră-strănepoții vor deveni iarăși sclavii colonizatorilor romani. Ce e aia român stabilit în…?

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share