Ora de muzică 254

image
N-am mai scris… de o zi și-un pic. O scurtă veșnicie în care lumea poate să te uite definitiv.
Așa cum lăsasem în urmă oameni importanți, cei care au un rol definitoriu pentru zona de marketing, fotograful, creatorul ce dă soluția perfectă pentru aspectul coperții, editorul broșurii ce însoțește dvd-ul și cei ce fac publicitate. Fabrizio Ferri este unul dintre marii surprinzători ai realității într-o perspectivă ce te duce cu gândul dincolo de clișeul developat, hârtia trecută prin revelator. Prima impresie despre imaginea din topul articolului de față a fost că Sting este amputat și un ciot iese de sub genunchiul drept. O iluzie optică furnizată de coloristică, de poziția apropiată ,,lotus”- lui. Italian din născare, la 22 de ani, după ce se ocupase deja de imortalizarea vieții politice, împins de imboldul de a se alătura lumii modei se mută la Londra și după doar un an se mută la New York, acolo unde este nelipsit de la orice paradă vestimentară cu expoziție de accesorii, dar și din viața multor celebrități: Isabella Rossellini, Elettra Rossellini, Sophia Loren, Luciano Pavarotti, Madonna, Monica Bellucci, Naomi Campbell, Julia Roberts, Charlize Theron, Beyoncé, Susan Sarandon, Jessica Lange…. Și vă asigur că în galeria lui se află cu miile. Înșiruirea principalelor titulaturi din lumea podiumurilor de modă mi-a adus aminte de ,,vizita de lucru” de la Berlin de acum trei ani când nu m-am sfiit să iau ca amintire câte o poză din fiecare blazon: Bulgari, Gucci, Dolce & Gabbana…. Nuduri…. Cinematografie…. Peste șase ecranizări dintre care două premiate. Țineți-vă tari, Ferri a compus chiar și operă contemporană, muzică și text, intitulată Anima, nume ales probabil ca omagiu pentru prima capodoperă de anvergură al cărui conținut, partitura pentru orchestră, nu s-a păstrat: Rappresentazioni di Anima e di corpo, prezentată la 1600 de Cavalieri. Fondator al L’Universita dell’Immagine” din Milano. Scriitor cu stil nuvelistic….
N-aș fi răspuns? Ba da. Să primesc eu mail-ul ăla care să mă chestioneze de biografie…. Efortul de a descoperi măcar un cuvânt despre Tracy Bufferd și Lucy Maxwell-Stewart, agentele de publicitate pentru Symphonicities a fost zadarnic. Peste așteptările mele, adresa poștală a lui Lucy, furnizată chiar de casa de discuri Grammophone, s-a dovedit inexistentă, Yahoo replicându-mi un ,,failure” pentru utilizatorul apelat. Nici cu Jennifer Fusco n-am dat la pace, presupusa de mine editoare a broșurii de însoțire a albumului stingian, o cunoscută romancieră, n-a catadicsit măcar să mă trimită la plimbare cu un ,,Nu sunt dom’le cine crezi ‘mneata!”. Dacă muierilor le-am mai bâjbâit o urmă, despre Stefan Smith există o menționare la AllMusic, cu toate că site-ul îi aplică încă două participări ca violist, dar este imposibil, persoana care cântă nu are printre preocupări designul coperților. Un alt anonim, Christopher Roberts, a primit șapte itemuri în cadrul aceleiași arhive mondiale cu artiști, două pentru Sting, Sym… – departamentul artists & repertoire și cu un deceniu înapoi Songs from the Labyrinth, pentru care fu producător executiv, unul pentru Robert Sadin, dirijorul… și încă patru mai puțin importante în acest context.
Colegi cu Christopher au fost Evelyn Morgan, 152 de participări pe baricadele responsabilității unei bune legături între operă, artist și studioul de întegistrare, și am surprins un Dirty Loops între cei ,,bibiliți”, și Martin Kierszenbaum, ales pentru ultimul album, cel recent, producător. Dar toate la timpul lor.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share