De Rîmnic, de bine! – Invitaţie

Nu sunt profesorii în măsură, vorbind despre o publicație școlărească, să dea sprijin total reușitei? De ce încă un supervizor?
Doar titlul să dea sens acestei mari adunări de forțe în jurul revistei fondate de școala Vasile Cristoforeanu: Împreună. Parteneriatul cu altă emanație celebră, ,,Cutezătorii”, justifică probabil existența unui consultant științific în persoana lui Ioan Vasilescu și eventuala pretenție de a trece de la nivelul provincial, la cel național. Este presupunere pură. An frumos și prosper 2007, penultimul înaintea vijeliilor ce aveau să scuture buzunarele bugetare de prea plinul monetar. Datat Octombrie-Noiembrie, caleidoscopul informațional își așterne bunele intenții prin glas de prentendent la statutul de viitor absolvent al claselor gimnaziale, făcând bilanțuri, predând ștafete, dând exemplul personal, jucând roluri mici, dar esențiale, de istoric, geograf, cercetător, creator literar…. Coordonarea i-a revenit doamnei profesor Valeria Tăicuțu, redactor șef a fost Alma Lăptoiu, secretar de redacție Andreea Lupu și mulți elevi contributori la realizarea articolelor: Diana Marin, Elena Zaharia, Mihaela Ștefan, Andreea Puiu, Roxan Grigore, Teodora Oprișan, Silviana Stoian. De partea de tehnoredactare computerizată s-a ocupat mai întâi profesoara Geanina Echimescu și apoi învățătoarea Felicia Stoian.
La I-VIII or mai fi imixtiuni profesorale, este un proces normal, cere multă distilare, corecții, îndrumări atente și prelungi, la liceu însă, adolescentul se mai ,,trezește” la realitate și încep relevanțele, reușitele mintale și fizice să curgă. N-am putut trece peste cele trei semne de exclamare, ,,alarmiste”, cu ușurință puse după un ,,Cotidian”, nerâmnicean, al liceului Hasdeu, numit Evoluție, din 27 Mai 2008, apanaj al elevilor de la sala 10. Cam pe final de an, dar…. Se poate și așa.
Se dorea o lovitură sub centură, probabil tuturor, poate noilor aleși, poate simpatiilor politice. Cert este că ,,săptămânalul independent de informație, opinie și anchetă” avea un rol definit și chiar dacă directorul general era Ana Periețeanu, se ascundea participațiunea lui Cristi Periețeanu, doritor și în cele din urmă ocupant al postului de șef al organizației locale PSD, prin 2010. Printre redactori, și nu este oarecum întâmplătoare zicerea populară de așchie și trunchi de copac, sunt cooptate două odrasle ale unor slujitori ai artelor și penei ziaristice, Teodor Melinte și Ana Maria Gomboș, fiul lui Tic, fost director al așezământului Clubul Muncitoresc și respectic fiica lui Gabi, trecător cu folos prin două trupe celebre la Râmnic, Laser și RS 975, dar și prin presa cu specific muzical, unde articolele lui încă mai pot fi citite. Lângă cei doi ,,copii”, Nelu Nazarie, Rozina Istudor și Sorina Jalbă. După o raită pe internet, sper să nu fac o confuzie ireparabilă, ziarul Direct, despre el vorbim, are o pagină cu articole sub denumirea Direct Buzău-Râmnicu Sărat.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share