Ora de muzică 210

image
Același miraj, al ecranului. Dar nicidecum un secret, mai curând o curiozitate, un alt rol.
Vi s-ar părea ciudat ca Sting să fie protagonistul unui film de desene animate, dar când vine vorba de The Simpsons e mai mult decât o onoare. Contractul inițial nu-l avea ca prestator, producătorul filmului animat pusese ochii pe Bruce Springsteen, cunoscut pentru participarea la campania umanitară ce propagase melodia We Are The World, pentru episodul 48, al 13-lea din sezonul trei, Radio Bart, însă Bruce a declinat propunerea. Astfel, Sting a reușit să fie parte în proiectul personajului Bart, de a colecta fonduri pentru un băiețel orfan cu ajutorul altui ,,viitor hit”, We’re Sending Our Love Down The Well. Producția aparține anului 1992.
The Smell of Reeves and Mortimer a fost o emisiune de televiziune, ce a acoperit două sezoane, împrăștiate pe parcursul a trei ani calendaristici, din Septembrie 1993 până în Iunie 1995. Sting a fost parte în una dintre cele 12 jumătăți de oră alocate de BBC fiecărei emisiuni comice, pe post de intervievat șezând cumințel pe o canapea. Întrebările au fost atât de hazlii, încât la un moment dat sobrietatea a ieșit din tipar și l-a trântit pe canapea în hohote de râs, dar tot reținute, deh, englez. Totul în episodul 5, 1995.
În Larry Sanders Show este creditat cu o prestație, eu unul nu am dat de ea, în episodul numit Where is the Love, în sezonul 5 din 1996, dar mai caut și pe viitor vă comunic care i-a fost rolul în sitcom-ul american. După vizionarea câtorva secvențe cu Robbin Williams, am dedus totuși că Sting a avut calitatea de invitat intervievat într-un soi de emisiune, de tipul celei a lui Letterman, doar că nu sunt surprinse momentele festive, transmise direct, ci dialogurile, uneori jenante,dinainte, între interlocutori.
Cine s-ar fi așteptat ca Jason Statham să primească primul rol important interpretând pe cel din viața reală, când vindea, ca și tatăl său, pe stradă fel de fel de produse contrafăcute la negru? Poate Vinnie Jones, fotbalistul care i-a fost aproape din copilărie și i-a îndrumat pașii către sportul cu balonul rotund. Săritor de la trambulină pentru Regatul Unit, practicant de arte marțiale, fotomodel, îi știți foarte bine apucăturile și prestanța. Ce legătură cu Sting? Una singură: pelicula Lock, Stock and Two Smoking Barrels, de factură ,,crime comedy”, unde muzicianul nostru este distribuit să joace ,,partitura” unui proprietar de bar, al cărui fiu, Eddy este prins alături de trei prieteni în vârtejul drogurilor și crimelor. Sting, inimă rece, sigur, fără umbră de teamă…. Printre producători, a doua soție, Trudie Styler, ca și în cazul Grotesque. Rolul – JD.
Actori, muzicieni, o echivalență evidentă în multe dintre cazurile celebrităților. 2001, Ally McBeal, episodul 87, Cloudy Skies, Chance of Parade, același bar unde echipa de avocați, secretare și clienți se retrăgeau după victorii sau eșecuri, după o zi ,,ordinară” de apărator, Robert Downey Jr. cântând Every Breath You Take, oferindu-i astfel lui Ally acest cadou muzical de ziua ei, plusând când i se alătură Sting, fost beneficiar al serviciilor legale din serial, spre uluirea tuturor.
Următoarea ecranizare are 74 de minute și este opera lui Stewart Copeland, toboșarul fostului Police, iar rolul producătorului i-a revenit fratelui, Miles Copeland III, acela care, dacă vă amintiți, a stat în umbra trupei. Este practic o adunătură de filmulețe de 8 mm înregistrate în decursul anilor de Stewart cu camera proprie, până în 1982, când s-a produs prima ruptură la US Festival. Alături de cei trei apare și Henry Padovani, primul chitarist, într-un slide show realizat din fotografii în prima parte. Producție 2006.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share