Ora de muzică 204

image
Pare că dau înainte. Pare că stau pe loc. Zău, mă bombardez cu informații de tip rețea cărora nu le pot întoarce spatele.
Ben Witman sau Wittman par să fie una și aceeași persoană, nu se pot face confuzii ca în cazul Gregory Gerald, este protagonistul tuturor celor 156 de albume ce i se pun pe seamă, aflat în ipostaze diferite, specializat în instrumentele de percuție, incluzând aici și setul clasic de tobe, Djembe și Surdo, dar și cele cu claviaturi – pian, sintetizatoare, Wurlitzer, orgi, acordeoane, cele cu corzi – chitări acustice, electrice, laap steel guitar, mandolină, bas, violoncel. La capitolul aranjamente orchestrale și-a trecut în palmares și pe cele de corni, producția de discuri, ingineria de studio și mixajul – o constantă, fotografia – două încercări reușite. Loop-uri de orice fel, programări. Artiștii cărora le-a făcut aceste servicii sunt de toate genurile. Avem Erasure, Laurie Anderson, Paula Cole….
Cu ocazia căutarii lui Ben, am mai aflat câteva nume care au contribuit la realizarea albumului Symphonicities. Iată: Barbara Allen – Harpă, Jonathan Allen – înregistrări, Tracy Bufferd și Lucy Maxwell-Stewart – publicitate, Sandra Park și Isobel Griffiths – contractoare, Lori și Mike Casteel – preparatori muzicali, Anthony DeCurtis – omul cu partiturile, Fabrizio Ferri – fotograf, Shelley Woodworth – oboi, Anthony Pleeth – violoncel, David Hartley – aranjamente orchestrale, Ed Cherney Claudius Mittendorfer – mixare, Scott Hull – Masterizare, Donal Hodgson – operare digitală, Lewis Jones și Tim Mitchell – asistent la înregistrare, Elliot Scheiner și Alex Venguer – înregistrare și mixare, Matt Scheiner – asistent la mixare, Kathryn Schenker – management, Jennifer Fusco – editare broșuri, Stefan Smith – designerul coperții și al dvd-ului, Evelyn Morgan, Martin Kierszenbaum și Christopher Roberts – responsabili cu legătura între artiști, materialul de înregistrare și studioul de imprimare, Danny Quatrochi – tehnician pentru chitări.
Am rămas la alămuri, cele 12 participante la We Work The Black Seam, unul dintre cântecele obscure, așa cum caracterizează câteva piese de pe album jurnalista Elisabeth Thorn. Jeff Kievit a fost trompetistul principal. Similitudinile cu Aaron Heik fac referire la începuturile discografice ale amândurora și cele ale anului în curs: 1977, 2016 – Panic! at the Disco. Și la afirmația din copilărie: ,,Asta-i ceea ce vreau să fac!”. Trompeta lui Jeff tot cântă de la șapte ani, mai întâi cu grupul Muchachos, căruia i-a dăruit 14 ani, grup care a primit recunoașterea națională, fiind intitulat unul dintre cele mai mari din toate timpurile la categoria Junior Drum and Bugle Corps. În paralel a fost membru al Hawthorne High School Band când încă era elev de gimnaziu, a început ca student la Universitatea di Miami, s-a mutat un semestru la Manhattan School of Music, după care a revenit la Miami pentru a obține licența. Primul pas important îl face datorită lui Shirley MacLaines, cea care îl propulsează ca prim trompetist în spectacolele de pe Broadway: 42nd Street, Grand Hotel…. Succesul de pe scena Broadway-ului îi aduce directoratul muzical pentru serialul ,,Tânăr și neliniștit”. După un an se întoarce pentru musicalul ,,Kiss of the Spider Woman”, unde o cunoaște pe Vanesa Williams. Alături de ea pornește câteva proiecte interesante, de pe urma cărora obține recunoașterea valențelor și aptitudinilor deosebite interpretative. Devine director muzical pentru o emisiune de Crăciun a ABC-TV, unde ține frâiele unor nume foarte cunoscute: Shania Twain, Babyface, Luther Vandross. De-a lungul carieirei a strâns peste 100 de discuri în calitate de colaborator, unul propriu – For Once și prezențe scenice în parteneriat cu celebrități mondiale: Sinatra, Bennett, Bee Gees, Iglesias senior, Lenny Kravitz, Patti Labelle, Sammy Davis jr., Aretha, Stevie Wonder și… Sting

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share