Ora de muzică 83

image

L-a sărit rândul. Oricum, urarea mea de-ar fi fost promptă, la zi, tot n-ar fi avut sorți de răspuns. Nu e ca pe-aci la ziar sau pe facebook unde toată lumea gratulează, gratulează, gratulează….
Și răspunde toată lumea cu un mulțumesc, de parcă s-au isprăvit cuvintele. Aș fi avut cu ce mă lăuda: ,,Uite, mi-a întors complimentul Sting!”. Aveți totuși ceva din partea lui drept cadou. Azi, indirect, vă aduce un cântec răstălmăcit, reinventat, resuscitat împreună cu Mylene Farmer: Stolen Car. O reeditare a piesei de pe albumul din 2004, cântat, după cum zicea proprietarul de drept, pentru prima oară așa cum a dorit, din lipsă atunci a unei voci pe placul lui.
Vociea lui Tony Walters de pe Mercury Falling a fost însă ceea ce se potrivea ca o mănușă pieselor Let Your Soul Be Your Pilot și I Was Brought to My Senses, însă face parte dintre cei pe care pământul rețelei web parcă i-a înghițit cu totul. În afara unei coincidențe de nume cu cel sau cea, pentru că nu am nici măcar certitudinea identității sexuale, care a fost participant la nașterea unui alt titlu de succes, dar peste ocean: Fahrenheit – Toto. Și atunci m-am lovit de aceeași problemă: scoate-l/o pe Tony de unde nu-i. Dilema de gen mi-a fost furnizată de coperțile unor discuri cu aceeași grafică, o ea și un el stând lipiți, schitați cu negru pe diferite fonduri sub titlul Tony & Frank feat Corbu, îngânând câteva tonuri vocale pe fond de muzică electronică. Despre colaboratorul nostru am găsit o singură mărturie că există pe planeta muzică în fișierele celor de la Discogs, acolo unde apare pe cinci albume începând cu 1993: Clive Griffin – album eponim, The Streets – A Grand Don’t Come For Free, Sting – Mercury Falling, Various – Ace DJ Remix Service Volume 7, la pupitrul efectelor și Ramon Morris – Sweet Sister Funk, pe post de percuționist la congas.
Shirley Lewis este una dintre cele șase surori Fredericks, a doua dintre cele trei care au ales cariera de muzician. Linda, sora cea mare, cea mai cunoscută dintre ele, este cea care a purtat prima oară numele Lewis, celelalte surori, Shirley și Dee preluându-l în cariera muzicală, însăși mama lor asumându-și-l ca blazon. Linda este cunoscută pentru single-urile ei cele mai cunoscute Rock-a Doodle-Doo și Shoop, Shoop Song, variantă proprie a piesei lui Rudy Clark. Shirley înregistrează în anii 80, dar și în 90 o serie de melodii adunate sub titulatura Passion, produs al lui 1989, ajungând pe locul 26 în topuri cu una dintre ele, You Can’t Hide și pe locul 84 în Billboard Hot 100. Se pare că este făcută pentru backing vocals, vocea ei fiind mult mai subtilă, mai moale până la a fi nedistinctivă uneori, față de cea energică a Lindei. A lucrat cu artiști mari, dintre ei nelipsind simbolurile engleze Elton John și George Michael, alături de care s-a simțit legată ca de un frate în parcusul de 25 de ani de colaborări. În privința mariajului, unul stabil încă din 1994, are ca partener pe Luke Goss, unul dintre actorii britanici foarte cunoscuți, la începuturi muzician și el, membru alături de fratele geamăn Matt și Craig Logan în bandul vocal Bros, care a activat cu succes între 1986 și 1992, aducând în topuri, pe primele poziții piese precum Drop The Boy, I Owe You Nothing, I Quit….
Într-un final, La mulți ani Gordon!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share