Zăngănele LXXXVI

image

Chiar dacă la distanță de câteva zile, adaousul de idee s-a vărsat proaspăt pe hârtie imediat după a doua părere care a venit să mă atenționeze că o femeie este până la urmă….
O ființă. Un om și nu un obiect la cheremul oricărui neavenit. Da, o spun cu tărie, ele, frumoasele, tandrele, sunt, datorită mentalităților, sortite să fie ținta ușoară a excesului de putere, fie verbală, fie, și se întâmplă ades, fizică. Din momentul în care lumea și-a găsit rostul în împărțirea după nivelul de forță al fiecăruia, femeia s-a trezit în situație de inferioritate, nu era un om dintre cei tari, era chiar fragilă, supusă unui supliciu de slăbiciune totală în toiul, sfârșitul și începutul de lună. Pe lângă tot acest chin, rar se putea apăra ca un bărbat adevărat. În loc de sabie avea doar o lingură de lemn, insuficientă să suporte apărarea împotriva fierului călit în forjă, în loc de două mâini cu care să-și susțină viața proprie avea doar o privire ucigătoare sau înlăcrimată cu care-și cerea dreptul la viață pentru sine și pruncul strâns la piept cu îndârjire.
Atât cât știu eu femeie este mama, au fost bunicile și străbunicile, este sora pe care n-am avut-o, este colega de bancă dintr-a patra, cea din gimnaziu, era tovarășa profesoară, este soția mea – cea mai bună dintre amice și cea mai drăgăstoasă dintre iubite, femeie este și fiica mea, cel mai scump dar pe care mi l-a putut oferi vreodată viața. Sunt toate cunoscutele mele fie mari, mici, de-o șchioapă sau în prag de final. Chiar și cele pe frontispiciul cărora s-a pus eticheta ,,curvă” sunt femei. Nu este vreo rușine, dar dați-mi voie să le pricep mai greu, să nu le înțeleg. Dați-mi voie să nu vreau să am de-a face cu astfel de persoane, să nu le fac jocul perpetuat de la biblica magdalenă, să nu marșez mental la despuierea de moralitate doar pentru o clipă de egoism.
Am trecut peste raptul voinței mai departe, nu era de zăbovit peste rugăminți, tânguiri, leșinuri de durere, peste respirații împiedicate de plăceri extraumane, peste teama că în secunda următoare, următoarea pierdere de conștiință te poate lăsa fără suflare, ar fi inuman din partea mea să învii clipele de coșmar. Mă opresc asupra unui gând care a mai pus cerneală pe scrisori către voi, și din parte-mi, că înainte de toate rolul femeii este cel de înrâurire a unei noi nașteri. Pentru tot acest moment, nu unul ușor, fetele erau pregătite aparte față de noi băieții, li se spunea cum, de ce, implicațiile erau înșiruite de dăscălițe și știintific, dar și mai puțin. Când îi venea sorocul, fecioara, în starea scurtă de trecere de la fată la femeie, era pregătită să înfrunte lupta corp la corp cu cel ce avea să-i aducă prețiosul trofeu, cel mult așteptat nouă luni. Nouă, ochilor beliți pe planșele de la Anatomie, nici un cuvânt. Poate vreo prostie ieșită bărbătește pe gura tatălui la un șpriț, pentru încurajare, din care noi să înțelegem cu ce se mănâncă și se consumă actul sexual. Gândiți-vă la doi inși, el și ea, bâtă de cunoaștere, trimiși în dimineața de după nuntă de părinți să scoată din pământ, din iarbă verde cearceaful cu pată roșie de desigilare.
Niciodată separarea asta a indivizilor nu a dus decât la acea furie bărbătească de-a ,,rupe” la propriu organul consoartei încă de la primul contact. Și ce, ăsta care nu produce plăcere, chiar dacă dă și unul și altul iscălitură de unire pe perioadă nedeterminată, nu se numește tot viol? Nepotrivirea înghițită în sec de femeie, fiindcă ei îi este cel mai rău după un astfel de contact, nu are același nume? Atentatul la integritatea corporală externă, bătaia conjugală, nu intră în aceeași categorie, neglijența familială, adulterul, tot mai des în contemporaneitate, ce-o fi? Vorbim însă de copii. Cât de educat și deștept ar fi un adolescent, că nu degeaba a fost pusă bariera la 18 ani, tot își dă în petic, la fel ca țiganul, și se îneacă inexplicabil la malul reușitei. Aveți deci încă un argument că cei șapte ,,spartani” ar trebui să stea puțin la ,,răcoare”, ,,criogenarea” le-ar prinde bine la intelectul de liberi-întreprinzători.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share