Ora de Muzică 46

image

Totoman îmi mai lipsea să fiu! Liniștesc spiritele și le rog să se-mbuneze, nu eu sunt vinovat de prelegerea asta ieșită din comun ci informațiile de pe net.
Cu toate astea avem similarități pe alocuri. Există și la ei, ca de altfel la cei de
Holograf, un precedent componistic care să mă bucure că am fost mai rapid cu câțiva ani și sunt vreo douăzeci și trei de ani de atunci. Ca să nu pară vorbă goală, în timp voi face și dovada spuselor. Numele căpătat de la prietenul Dan mi-a deschis o cale neuronală pentru aducere aminte și cu mare întârziere o comparație cu Falling in Between, piesa de debut a albumului. Atunci aducea izbitor cu stilul lui Phill Collins, azi cu Toto.
Dacă era să fiu un fan demn de asemenea muzicieni, aș mai fi adăugat scrierii actuale încă douăzeci de seriale, însă după cum ați citit în urmă, la primele șapte albume m-am mulțumit doar să le amintesc numele. Printre ei, din loturile trecute, am omis la prezentare detaliată un nume care a avut un rol poate minor, dar important în realizarea și susținerea partiturii vocale adiționale pe I’ll be Over You de pe Fahrenheit, pe Michael McDouglas. Un asemenea om nu poate fi trecut cu vederea, cu vocea de soulful tenor e greu de confundat și cu registrul ultra ridicat a reușit să adune ca interpret și compozitor în numai puțin de un an patru premii Grammy, și se întâmpla în 1979 alături de Dobbie Brothers și Kenny Loggins.
Cinci ani mai târziu se încununează cu cel de-al cincilea trofeu pentru cea mai bună interpretare a unui duet sau group vocal pentru Yah Mo B There în compania lui James Ingram. Pe lângă aceste premii a avut onoarea de a fi nominalizat de încă nouă ori singur și alături de The Dobbie Brothers cu care a activat începând din 1975, cu Ingram, Jon Temperton și Quincey Jones pentru același cântec cu care a luat premiul cel mare în 1984 și Patti Linette în 1986. Cu toate astea n-a fost nevoie de aurul Grammy, duo-ul Patti-McDouglas a câștigat simpatia fanilor care i-a poziționat în fruntea clasamentelor americane muzicale, ca și în cazul piesei What a Fool Believes în anul 1980. N-a lipsit nici duetul cu Aretha Franklin din 1991 la piesa Every Changing Times, nici participarea la înregistrarea video a spectacolului Chicago XXIV: Live in Concert. Pe lângă toate aceste performanțe vocale, a făcut față cu succes în calitate de keyboardist pentru interpretările de virtuozitate ale lui Steely Dan cu care și-a început adevărata carieră de muzician în 1970 și cu care a colaborat și după, în 1980, aducându-și aportul vocal pe albumul Gaucho. Un solist, un chitarist și un compozitor de marcă cu nu mai puțin de opt discuri sub semnătură proprie, șase compilații și câteva zeci de single-uri în compania altor muzicieni.
M-am gândit mult în ultima vreme dacă să renunț la a mai cânta și dacă lucrul ăsta îmi produce vreo apăsare sufletească profundă. Mi-am dat seama că nici da și nici nu, că mă găsesc într-o poziție de echilibru, una care nu mă umple nici de regrete și nici de bucurie. Am ajuns la concluzia că pentru a mă numi muzician îmi trebuie cu mult mai mult decât am acum, de aceea prefer să stagnez în starea asta de echilibru și nehotărâre și să vă vorbesc despre cei mai buni dintre cei buni. Cu fiecare ultra muzician descris mai adaug minții mele o experiență. Martin Tillman este printre ei. Violoncelistul track-urilor 6, 7 și 11, respectiv Unknow Soldiers, The Little Things și Great Expectations de pe Toto XIV, este de origine elvețiană și se prezintă ca unul dintre compozitorii și interpreții de film de succes. Ca să nu omit nimic, prefer să enumăr direct peliculele cele mai importante: Total Recall, Bullet to the Head, Brave Miss World, Admissions, Super Hybrid, My Father My Lord, Rush, the 84th Academy Awards, Life in a Day, Cowboys & Aliens, The Dark Knight Trilogy, The Da Vinci Code, Angels and Demons, Prince of Persia, Pirates of the Caribbean, Black Hawk Down, The Pledge, An Everlasting Piece, Mission Impossible 2, Hannibal, The Ring, The Ring Two…. Sper să vă convingă și cele câteva nume celebre cărora le-a cântat în ,,strună”: Sting, Elton John, Elvis Costello, Jeff Beck, B.B. King și Tracy Chapman.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share