Calendar științific: 8 mai 2015

8

david attenborough 8 mai (Small)

 

Pe data de 8 mai se năștea Sir David Frederick Attenborough, redactor științific și cercetător naturalist britanic. Cariera lui ca față și voce a științelor naturii durează de peste 50 de ani. Începutul în televiziune, cu seria Zoo Quest, ce a durat peste zece ani, a fost continuat cu la fel de interesantele serii televizate  Life of Earth, The Living Planet și Life in the Undergrowth.

În data de 8 mai 1790, în urma unei moțiuni introduse de episcopul Charles Maurice de Talleyrand (1754-1838), Marea Adunare Națională a Franței decide să stabilească un sistem simplu, stabil, zecimal, pentru măsurarea lungimilor. Inițial, așa cum a propus Christopher Wren, metrul reprezenta lungimea unui pendul gravitațional cu perioada de oscilație de 2 secunde. Apoi s-a revenit asupra definiției și au ales ca un metru să reprezinte 1/40.000.000 din lungimea cercului meridian.

În data de 8 mai 1842 se năștea Emil Christian Hansen, botanist danez care a revoluționat industria berii prin descoperirea unor noi procedee de cultivare a drojdiei de . În 1879 devine superintendent la berăriile Carlsberg.

În data de 8 mai 1919 are loc primul zbor transatlantic cu un avion care a decolat de pe o navă.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share