Calendar științific: 7 mai 2015

7

640px-David_-_The_Death_of_Socrates

În data de 7 mai 399 î.e.n. murea una dintre cele mai strălucite minți ale antichității, cel care declara, ironizându-i pe autoproclamații atotștiutori  – „ipse se nihil scire id unum sciat”, marele . El a murit fiind condamnat la moarte, acuzat fiind de Meletos, un poet obscur dar vanitos. Fiind un spirit critic și ironizând prostia, își atrăsese mulți dușmani. În ziua execuției, având toți prietenii aproape, a fost forțat să bea o fiertură de cucută. Așteptându-și moartea, conversa cu prietenii săi despre nemurirea sufletului. Ultimile sale cuvinte au fost  Criton, îi sunt dator lui Asclepios un cocoș, vă rog să nu uitați să i-l dați. 

Pe 7 mai 1841 se năștea Gustave Le Bon, psiholog francez cunoscut în principal pentru studiile sale din domeniul psihologiei sociale. Cele mai importante descoperiri ale sale sunt descrise în sa, The Crowd, Study of Popular Mind. 

Pe data de 7 mai 1847, delegații la o convenție medicală din Philadelphia, Statele Unite ale Americii, au adoptat o rezoluție prin care se înființa American Medical Association.

Pe data de 7 mai 1963 murea Theodore von Kármán, inginer aeronautic maghiar care a creat primul avion supersonic, Bell X-1.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share