Calendar științific: 17 mai 2015

17 Mai

cel-mai-mare-dinozaur 17 mai

Pe data de 17 mai 2014, un fermier din Chubut (Argentina) făcea o descoperire incredibilă. În timp ce își lucra pământul a dat peste niște rămășițe imense, care s-au dovedit a fi ale unui dinozaur. Oamenii de ştiinţă de la Museum of Paleontology Egidio Feruglio au cercetat toată zona din preajma celei în care au fost găsite primele urme şi au descoperit, în total, 150 de oase, extrem de bine consevate, aparţinând unui dinozaur dintr-o specie considerată a fi fost cea mai mare de pe planetă. Este vorba de o specie de titanozaur, un dinozaur ierbivor, care a trăit în ultima parte a perioadei mezozoice, în urmă cu aproximativ 95 de milioane de ani.

Pe data de 17 mai 1897 se năștea Odd Hassel, chimist norvegian, laureat al Premiului Nobel pentru chimie în 1969 pentur studiile sale privind analiza conformațională a moleculelor.

Petrecerile nu ar mai fi fost așa de distractive dacă nu se năștea, pe 17 mai 1836, Sir Joseph Norman Lockyer, astronom englez care a descoperit și denumit heliul în atmosfera solară, încă înainte ca acesta să fie descoperit pe Pământ. Tot el este cel care a denumit învelișul exterior al Soareului – cromosferă. 

După o noapte de nesomn, în dimineața zilei de 17 mai 1883, Svante Arrhenius, fizician și chimist suedez, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în anul 1903, a fost fulgerat de ideea despre teoria disociației electroliților.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share