ABC IT Beneficii 2

Beneficii
2

396772740_cfb8cf78c4

Dacă nu mă avertiza Marius, chiar că n-aș fi găsit informația asta niciodată: STS a urmărit pe lângă Copiii Rimnicului și ABC -ul, partea întâi a Internetului. Ori aveau nelămuriri și au găsit ceva interesant, ori se gândesc să-și extindă racolarea de materie cenușie și prin amărășteanul nostru oraș. Dar nu despre astfel de beneficii vroiam să discutăm.

Cu aceste informații de astăzi, baza -ului se cam termină. Am vorbit și despre și despre, încât am epuizat întreg arsenalul de ,,scamatorii” scoase din jobenul magicianului Bill Gates and co. Au mai rămas doar câteva, toate sub egida titulaturii Divertisment. În afara muncii asidue atât a procesorului pus să-și încingă tranzistorii, cât și a utilizatorilor puși pe fapte mari, muzicieni, graficieni, scriitori, programatori, producători de film, toată lumea a dat curs acestei noi invenții de secol 20 prin prisma recreerii, timpului folosit în lumea cu desene și cântece, toate dezvăluite de matematicieni și electroniști înflăcărați, nedormiți nopți întregi din cauza asiduității cu care s-au pornit pe drumul translației cifră-imagine-sunet.

Deschizi computerul, iei loc frumos pe scaun și te joci. Nu este de mirare că până și ăi bătrâni au dat în mintea copiilor și sunt destui, printre care mă număr și eu, care-și omoară privirea răsfoind cărțile dintr-un pachet de joc electronic. Nu cheltuiți, nu probleme legate de dependența de nenorocirea care a bântuit pe mulți. Liniștit acasă. Games. În Win7 este facil să le găsești, nu mai sunt listate imediat ce puneai cursorul (săgeata, de obicei, pe care o manipulați cu Mouse-ul) pe denumire cum era pe la versiunile anterioare, ci cu un click stânga pe nume, la deschiderea ferestrei din butonul de Start. Numărul de jocuri a sporit și a adăugat Mahjong, un interesant mod de a vă testa abilitățile de împerechere, Backgammon, tablele noastre ordinare de la care poți obține o linie, un marț sau o partidă, Purble Place destinat doar copiilor sub șase ani, Spades, Checkers și Chess Titans pentru cei îndrăgostiți de clasicul șah. În rest binecunoscutele Freecell, Hearts, o replică a jocului de Bridge, Solitaire-ul simplu și preferatul meu Spider Solitaire.

Nu sunt jocurile singura atracție. Mulți cunoscuți ai mei folosesc pe post de tonomat Player-ul de muzică, în persoana lui Windows Media Player. Chiar dacă nu are același ,,look” ca al mult uzatului Winamp, își face și acesta datoria la fel de bine, vă puteți salva listele cu piese, sorta muzica după album, artist și gen, dar și scrie pe un Cd sau Dvd melodiile preferate, fără a mai apela la vreun alt program și ăsta este unul din avantajele acestei noi (azi veche) versiuni de Windows, ,,arderea” discurilor inscriptibile. La fel ca toate programele și acesta are posibilitatea de a opta pentru diverse funcțiuni pe care Media Player-ul le poate susține, este nevoie doar să apăsați butonul Organize și să alegeți Options.

Accesarea rapidă a unui fișier de tip fotografie se poate face direct, printr-un dublu click, care vă va trimite direct în Windows Photo Viewer sau vă poate direcționa către unul dintre programele ce pot modifica acest tip de fișier. Fereastra deschisă prin click-ul stânga pe imagine are ca opțiuni Preview (previzualizare), Set as desktop background (setare ca imagine de fundal pe desktop), Edit (editare), Rotate clockwise (rotire în sensul acelor de ceasornic) și invers, Create a cover (crearea unui coperți de Cd), Open with (deschidere cu unul dintre programele existente în calculator pentru imagini), ca opțiuni având Paint-ul, Windows Photo Viewer și Internet Explorer. Restul de sunt dintre cele obișnuite și vă las vouă posibilitatea de a le explora ca exercițiu.

Pentru câteva măzgăleli electronice vă puteți antrena talentul de pictor cu Paint-ul. Nu este el vreun as în materie, însă două steluțe, cercuri și pătrate ajustabile vi le poate adăuga pe o poză, chiar și două cornițe colorate, dar vi le și șterge dacă preferați. Vă puteți alege penelul, penița sau creionul cu care să puneți două tușe pe fondul alb sau orice culoare doriți. Face de toate. Le și salvează. Și mai sunt invenții utile printre care și Calendar-ul, Clock-ul, CPU Meter, Un joculeț de tip Puzzle care reconstituie o imagine, Weather (vremea), un Slide Show (expunere temporizată de fotografii) și altele, toate cam cât o cutie de chibrituri agățate în colțul din dreapta sus la accesare.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share