Zăngănele XLI


XLI.

512px-Jan_Brueghel_the_Younger_Creation_of_Adam

A sosit ziua îndreptărilor și la noi. Dreptatea nedreptățită își cere tributul de sânge vărsat pe ogoare. Le-a venit vremea și lor.

Timpul răzbună totul și ca să scap de culpa în care picasem nevinovat, o spun cu inima deschisă: nu doarme. Ochii lui cât cerul de larg stau deschiși de o veșnicie. Cu privirea mai senină sau mai înnegurată după apusul soarelui veghează. Veacul reglării tuturor inechităților a sosit. Azi, el își începe domnia pentru eternitate. Este clar ca lumina zilei că excesele de putere se vor topi dimpreună cu generația mea, pătimașa, incerta, aburitele mele leaturi și cele dinainte mai au doar câteva cuvinte de spus și sper să le zică în șoaptă sau să le împărtășească doar între ele. Este clar că trăim în societatea perfectă unde nu există nici o îngrădire, unde opțiunile sunt nelimitate și oamenii sunt într-adevăr egali și mă bucur sincer. Mă bucur fiindcă vom servi drept model tuturor pământenilor nu peste mult . Dezorientata noastră societate este privită ca cele de tip bananier, cu sălbatici, cu împotriviți legii, cu inadaptare la orice formă perfectă de democrație și greșesc. Pot spune cu certitudine că trăim într-un spațiu ideal, o să-l numesc așa cum mulți încearcă să-l fixeze egoist. Edenul într-adevăr este aici!

Desprinzând de pe fiecare individ haina societății și statului, o să găsim umanitatea dezbrăcată, pură, individuală, așa cum forțele universale au lăsat-o de la prima celulă. Cu sistem de apărare bine pus la punct, cu dinamism și cu minte. Prietenul V., trecut la generația celor ce nu pot accepta decât o parte a codicilului adn-ic, spunea că mai întâi a fost cuvântul. În ordinea asta de idei mai întâi a fost oul, forma embrionară a viitorului, apriorica viață, scrisă în albuș și gălbenuș, vorbitoare din nimic, fiindcă teoria ne spune că înainte de toate a fost nimicul. Ori a fost Dumnezeu și după cuvântul, ori a fost nimic și după aceea totul. Să lăsăm totuși începuturile, ele nu ne relevă nimic în niciunul dintre cazuri și să ne raportăm la ce va să fie, la ființa ce va popula scoarța de pământ cu sau fără ape.

Paradisul înseamnă perfecțiune. Perfecțiunea înseamnă orice lucru făcut de om. Omul aparține Paradisului. Omul liber. Cel care nu plătește taxe deoarece este liber. Cel care nu muncește fiindcă de asemenea este liber. Cel care visează. Cel care mănâncă. Cel care respiră. Cel care însetat se apleacă să guste limpedele izvor. Cel care nu recunoaște legile. Cel care nu știe ce este aceea ierarhie și conducători. Cel ce-și construiește o casă. Cel ce trăiește. Cel ce este mulțumit că s-a născut și că a procreat. Cel ce se așează pe perna proprie și moare. Cel ce seamănă cu tine, cu brațe, cap și păr, picioare și abdomen, cu ochi care să vadă, urechi ca să audă, nas ca să miroasă, gură.

A sosit vremea țăranilor biciuiți de mâini vrăjmașe, păcăliți cu un bob de porumb peste iarnă, momiți cu un iugăr de pământ promis din tată în fiu. A sosit vremea țiganilor robi, negri, puturoși, dar buni pentru muncile cele mai dezgustătoare. A sosit vremea negrilor bantu, pigmeilor, boșimanilor să-și ceară întâietatea din Adam și Eva. A sosit vremea chinezilor, cei cu privirea ca de migdală, păstrătorii de hrisove dintre cele mai vechi. A sosit vremea turbanelor, a îngrijitorilor de cămile și oi în pustiurile pământului deșert….

A sosit vremea oamenilor!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share