Metode de luptă împotriva câinilor

caini

 

După cum ne demonstrează viața de zi cu zi, campaniile de sterilizare a câinilor carere au avut loc în Rîmnicu Sărat până acum, nu au avut absolut nici un efect asupra numărului de câini de pe străzi. Ba, din contră, se observă cu ochiul liber că numărul lor a crescut.

Acest fapt a dus și la înmulțirea numărului atacurilor asupra cetățenilor orașului. De ce atacă? Am explicat într-un articol precedent de ce. Acești câini pe care îi vedeți nu mai sunt animale domestice, care să aibă contact constant cu omul, care să fie îngrjite de către om. Sunt animale sălbatice, care văd în om un concurent pentru hrană. De aceea vor ataca. Fiind foarte buni prădători, vor ataca în special indivizii slabi – copiii, femeile, bătrânii, cei care nu par amenințători.

Dar noi nu putem sta cu mâinile în sân, comentând pe Facebook și să privim cum ne sunt mâncați copiii. E timpul să trecem la acțiune, să ne curățăm orașul. Sunt două direcții de acțiune:

  1. Plângere la poliție, eventual cu probe foto, împotriva tuturor celor ce hrănesc acești câini în jurul blocurilor sau locurilor de joacă pentru copii.
  2. Sesizare către primărie pentru luarea unor măsuri urgente. Aveți mai jos textul unei sesizăti către Primărie sau o puteți descărca de aici( cerere primarie caini) , completând-o cu datele personale (o cerere fără date personale nu este luată în considerare).

Model sesizare către Primărie: 

Domnule primar,

Mă numesc ________________________________, locuitor al municipiului Rîmnicu Sărat, domiciliat în str. __________________________, nr. ____, bl. ___, ap. ____.

Doresc să vă aduc la cunoștință o problemă gravă cu care ne confruntăm. S-au înmulțit, în ultimul timp, atât numărul câinilor de pe străzi cât și numărul atacurilor lor asupra oamenilor. În general, atacă bătrâni, femei sau copii, oameni care nu se pot apăra. Până acum, doar șansa a făcut să nu se întâmple o tragedie.

Copilul meu a fost atacat de curând de un astfel de animal. Puneți-vă în locul meu!

De aceea, vă rog să luați măsuri imediate pentru rezolvarea acestei situații grave și pentru apărarea vieții copiilor noștri. Este grav că în 2015, cu toate elementele legislative de partea administrației locale, să mai existe un așa pericol la ieșirea din fiecare bloc.

Problema pe care v-o semnalez nu este un singulară și nu este inventată, de aceea vă rog să analizați cu toată seriozitatea această sesizare și să dispuneți măsurile necesare pentru intrarea în normalitate.

S-a demonstrat că toate campaniile de sterilizare de până acum nu au produs nici un efect. Trebuie luate măsuri drastice și asta cât mai urgent pentru a ne proteja copiii.

Am încredere că veți înțelege gravitatea situației și veți dispune măsuri urgente! Vă mulțumesc!

Data:____________                                            Cu stimă,

Acestea fiind spuse, rămâne să vedem cât suntem de solidari și cât de bine știm să ne rezolvăm problemele.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share