ABC IT Internet 1

ABC IT

Internet
1

internet

Știu că platformele actuale pentru navigarea în rețeaua Web, Chrome, Opera și Mozilla sunt cele care vă sunt recomandate de toate deschiderile de fereastră Internet Explorer, dar mai stabilă ca aceasta nu este niciuna și știu că mulți v-ați trezit cu cele trei programe nefuncționale.

Învățat de îndrumătorii mei de șuetă calculatoristică că orice Windows supus crăcuirii e bine să nu-l dedai la Update-uri, am debifat posibilitatea ca la deschidere să fiu reînoit, lăsând bătrâna pagină de intrare în măruntaiele nevăzute ale lumii și restul de programe aparținătoare de sistemul de operare intacte ca la prima instalare. Eram pățit. Am fost pus în situația de a mi se pune ștampila de hoț în colțul din dreapta jos și am fost nevoit să reinstalez. Și nu e lucru mai rău decât o reluare a datelor, găsirea lor prin toate cotloanele ascunse ale hardului și reconfigurare ale acelorași poziționări de programe, cele cu care îți făceai treaba perfect până la destabilizarea Windows-ului.

Și ce chin era să poți avea acces de prima dată la faimosul motor de căutare Google. Ca să nu fii prins de la început cu delicvența instalării unui Windows pe care și altul l-a introdus în calculatorul propriu, te decuplai de la ,,vâna” de internet și-i comunicai sistemului că încă nu ai de gând să te Loghezi (de aici și gluma cu Irina Log(h)In și Logout) la marea masă de informații mondiale. După câteva Dial-uri (formări de numere), așa cum arată filmulețul animat cu telefonul încercând să se conecteze, te eliberai cu un simplu Skip sau Ask me later. După toată tevatura deschiderii Windows-ului care încerca să te familiarizeze cu operațiuni simple, curios nevoie mare, apăsai Icon-ul cu ,,e” mic de tipar, albastru. Degeaba. Aveai parte de același răspuns: The page cannot be found. Ori erai îndrumat Back (înapoi), ori să cauți informații despre conexiunea internet (Search…). Prima soluție era să îți configurezi o nouă rețea prin intermediul MSN-ului, care și la Windows Xp era o nebuloasă pe care nici azi n-am reușit să o elucidez. Încercam să mă conectez, îl lăsam de capul lui fără conexiune la rețea de vreo două ori, îmi introduceam cablul de net și apoi mă trezeam cu pagina MSN explorer funcțională, scriam în bara de căutare Google și eram salvat, însă nu și pagina mult așteptată. Trebuia să execut o serie de operațiuni care să-mi arate aceeași configurație la fiecare început de sesiune. Cu prețioasa fereastră deschisă, apăsam butonul Tools din bara de instrumente din partea stângă sus și alegeam din opțiunile existente Internet Options (opțiuni de internet). Din toate cele șapte etichete de pagină alegeam pe prima, General, unde fixam adresa curentă de internet cu butonul Use current (folosește pe cea curentă) din dreptul aliniatului Home page. Utile sunt însă și celelalte itemuri. Browsing history (istoricul de navigare) are trei opțiuni: posibilitatea de bifare a căsuței Delete browsing history on exit (șterge istoricul de navigare la părăsirea paginii de internet), Delete (șterge) unde puteți alege ce veți șterge la ieșirea de pe internet și aici aveți o listă cu datele care vor fi ,,rase” și Settings (setări) unde aveți posibilitatea de a vedea noi versiuni ale paginii stocate, în limita cărui spațiu se vor depozita date de internet, câte zile se păstrează fișierele accesate cu internetul și locația unde se înmagazinează toate aceste date, acolo unde le puteți viziona, redeschide, șterge, copia, adăuga la favorite, precum și proprietățile acestora.

Un alt item important pentru contabilizarea și folosirea facilă a internetului îl constituie Tabs (file), care se referă la schimbările pentru cum să fie afișate aceste file. Prin acessarea butonului Settings avem o opțiune foarte importantă pentru deschiderea unei noi pagini de internet: When a new tab is opened, open (când o nouă filă este deschisă, deschide). Aici avem trei posibilități: A blank page (o pagină goală), The new tab page (pagină Filă nouă) și Your first home page (prima pagină care se deschide la accesarea internetului memorată la itemul Home page). Alegeți Your first home page și veți avea la fiecare a doua, a treia, ,,n”-a deschidere, aceeași pagină. Celelalte opțiuni vă avertizează și îngrădesc o serie de operațiuni pe care pagina vi le furnizează și cu un mic vocabular englezesc sunt sigur că vă veți încumeta sau nu să bifați aceste posibilități.

După toate aceste operațiuni este necesar să aplicați schimbările (Apply), după care să le încuviintați cu un Ok.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. 8 mai 2015

    […] fi găsit informația asta niciodată: STS a urmărit pe lângă Copiii Rimnicului și ABC IT-ul, partea întâi a Internetului. Ori aveau nelămuriri și au găsit ceva interesant, ori se gândesc să-și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share