Calendar științific: 27 aprilie 2015

27 2015

27 aprilie

 

..— –… / .- .–. .-. .. .-.. .. . / .—- –… —-. .—- . Așa se scrie 27 aprilie 1791, data când s-a născut Samuel Finley Breese , artist și inventator american, care a inventat și dezvoltat codul în 1838, folosit pe scară largă în navigația maritimă, în special. Tot el a inventat și dezvoltat un telegraf electric – 1832.

În 27 aprilie 1989, la vârsta de 94 de ani, murea Konosuke Matsushita, fondatorul Matsushita Electric Industrial Co., Ltd., cel mai mare producător de aparate electrice casnice din lume. La vârsta de 23 de ani își dădea demisia din slujba de inspector de la Osaka Electric Light Company, pentru a-și începe propria afacere. Strategiile inovatoare aplicate au dus firma la o dezvoltare continuă, ajungând să fie pe primul loc în lume în segmentul de piață al electrocasnicelor.

În data de 27 aprilie 1521 se stingea din viață Ferdinand , ucis într-o încăierare cu un trib din insula Mactan, arhipelagul Filipinelor.

Tot în 27 aprilie, dar în 1887, George Thomas Morton realiza prima operație de apendictomie de pe teritoriul Statelor Unite, salvând viața unui tânăr de 26 de ani.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share