Calendar științific: 19 aprilie 2015

19 aprilie 2015

19 aprilie

Data de 19 aprilie este foarte importantă pentru industria aero-spațială. Este importantă pentru că în data de 19 aprilie 1971, Uniunea Sovietică lansa în spațiu prima stație orbitală, Salyut 1. Ea a fost lansată fără pilot, cu ajutorul unei rachete Proton-K.

În 19 aprilie 1975, India lansa primul său satelit de pe platforma sovietică Volgograd. Satelitul, în greutate de 360 de kilograme, era numit Aryabhata, după un vestit matematician al secolului 5.

În 19 aprilie 1882, primul automobil Duryea a fost manevrat de către pionierul automobilisticii Charles E. Duryea. Acesta va deveni prototipul pentru primele automobile vândute pentru public în America.

În data de 19 aprilie 1882, la vârsta de 73 de ani, se stingea din viață Sir Charles Robert Darwin, naturalist englez care a adus numeroase argumente în favoarea teoriei evoluționiste conform căreia variațiile favorabile vor supraviețui, teorie numită „Selecția naturală” sau „Supraviețuirea celui mai adaptat”. În zilele noastre aceste idei sunt cunoscute generic sub titlul de „darwinism” sau „teoria evoluționistă”.

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share