Cătușele căpușelor

Photocredit:  Adi Guz (FLicker)      Arestarea unui demnitar a devenit un lucru obișnuit de ceva timp iar galbenul televiziunilor de știri nu ne mai trezește nici o emoție. Doar mici curiozități, cum ar fi numele și suma.

     Cum s-a ajuns aici?

    Politicienii obișnuiau să controleze cu mână de fier Justiția. Justiția și Serviciile. De când Serviciile au fost împărțite între palate, politicienii și-au concentrat resursele pentru anihilarea controlului celorlalți. În lupta lor pentru controlul serviciilor, au uitat de Justiție, care a primit exact gura de oxigen de care avea nevoie. Și-a întărit capii și astfel, următorii pe scară ierarhică au putut lucra așa cum au învățat în facultatea de drept, în spiritul legii și al Constituției, Constituție care spune că nimeni nu e mai presus de lege.

    Scăpată de sub botnița politiculului, Justiția a început să funcționeze cu motoarele turate la maxim, ca și cum i-ar fi treamă că, slăbind cadența, politicienii se vor întoarce iar asupra ei. Deja au câștigat bătălia, politicienii nu numai că nu mai au puterea de a controla din nou Justiția, dar au pierdut control semnificativ și asupra Serviciilor. Din cauza asta, televiziunile de știri transmit cu galben zi și noapte. România a intrat în faza de deparazitare.

    Partea cea mai complicată a acestei deparazitări este recuperarea prejudiciului și realizarea penitenței făptașilor. Dar făptașii sunt de moralitate joasă. Lor nu le e rușine cu ceea ce au făcut. Își poartă cătușele ca un blazon, vi le arată atunci când sunt filmați. Ce vor ei să transmită? Vede cineva penitența în gesturile lor? NU! Ei vă sfidează și de după gratii. Nu au celulele la standarde europene, sunt deținuți politici, scriu cărți, sunt bolnavi. Pffff… dacă v-ați lăsat cumva înduioșați trebuie să vă aduc aminte că Iuliu Maniu a fost deținut politic. Seniorul Coposu a fost deținut politic. Elisabeta Rizea a fost deținut politic. Ei au fost bătuți și maltratați pentru că își iubeau prea mult neamul. Fanfaronii de azi, care vă arată cătușele, nu au făcut nimic din ceea ce au făcut deținuții politici. Ei nu au luptat pentru idealuri, ei au vândut țara asta, bucată cu bucată. Au vândut viitorul copiilor voștri și pământul unde bunii voștri își duc somnul de veci.

    Au stricat pacea acestui popor și acum vă zâmbesc de după gratii, fluturându-și cătușele. Cătușele – blazonul găștii transpartinice care a confiscat România, care a forțat trei milioane de români să fugă din țară pentru a nu trăi în condiții mizere. Polițistul care scrie un proces verbal pe jumătate de foaie, că atât primesc rechizite de la centru, doctorul care se roagă de pacienți să cumpere fașe și alcool de la farmacie, că spitalul nu are, profesorul care pune bani din salariu să cumpere materiale pentru elevi – toți acești oameni sunt victimele căpușelor care acum flutură rânjind cătușele. Conturile din Elveția conțin sume are ar rezolva problemele unui orășel cum e Rîmnicu.

   Dacă s-ar învăța minte poporul ăsta?! Dar nu, Năstase continuă să fie persoană de vază în politica noastră. Să vedeți cum îl vor primi și pe Becali. Oare de ce? De ce, popor român? Și boul, molcomul bou, când se așează un tăune pe el dă cu coada să îl alunge. Noi ne uităm la ei și îi aplaudăm, de parcă ei ar fi perfecții. Nu, ei nu sunt perfecții, sunt hoții. Perfecții sunt copiii ăia doi din Buzău care au reușit să aducă medalii de la olimpiade, în ciuda distrugerii sistematice la care este supus învățământul. Perfecții sunt dascălii care produc valori din flori de mucegai. Perfecții sunt polițiștii care vă patrulează liniștea, riscându-și viața pe banii pe care căpușele i-ar da pe o sticlă de șampanie.

    Nu mai admirați cătușele căpușelor, vor crede că sunt un merit, nu o pedeapsă!

 

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share