De ce?

DE CE?

   Plogo fbrobabil că mulți dintre voi vă veți întreba „de ce o nouă publicație online pentru un orășel atât de mic?”.

    Motivele ar fi mai multe.

    Pentru că ne propunem să facem o platformă „open-news”, prin care să dăm ocazia fiecărui rîmnicean care consideră că are ceva de spus și are talent la scris să își expună opiniile unui public dedicat. Nu vom interveni în articolele trimise decât pentru a corecta eventuale greșeli gramaticale sau de redactare. Astfel, oamenii vor avea acces necenzurat la creațiile rîmnicenilor.

    Pentru că ne dorim un loc în care lucrurile și oamenii frumoși ai Rîmnicului să aibă parte de o promovare corectă și constantă, în care faptele bune să fie „breaking news” iar tinerii să își privească cu dragoste orașul natal.

    Pentru că ne dorim promovarea în rândul tinerilor a gândirii critice și a discuției argumentate.

    Pentru că ne propunem crearea unui spațiu în care frumosul și utilul să nu se excludă, în care fiecare să aibă ceva de învățat și în care să se simtă bine. În paginile acestei platforme nu veți găsi atacuri la persoană dar asta nu înseamnă că vom exclude critica. Dar vom critica cu prisosință fapta și deloc persoana.

    Vom respecta ca pe o Biblie regulile polemicii civilizate așa cum au fost ele stabilite de Universitatea Oxford și vom cere de la colaboratorii noștri același lucru:

1. În orice polemică ştiinţifică, socială sau politică, discuţia trebuie să se rezume la schimbul de idei şi numai la acele idei care au contingenţă cu problema respectivă.

2. Părţile aflate în polemică folosesc drept argument fie teorii ştiinţifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante în ceea ce priveşte problema discutată.

3. Părţile nu au dreptul să aducă în discuţie caracterul, temperamentul sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirmă, nici nu confirmă validitatea ideilor pe care le susţine.

4. Părţile nu au dreptul să pună în discuţie motivele care determină atitudinea ideatică a adversarului, deoarece aceasta abate discuţia de la problema în sine.

5. Etichetarea adversarului, prin menţionarea şcolii de gândire, a clasei sociale, a organizaţiei profesionale sau a partidului politic din care face parte, constituie o încălcare a regulilor polemicii şi dezvăluie slăbiciunea lipsei de argumente. Într-o polemică civilizată contează numai argumentele invocate de adversar ca individ şi nu ca membru al unei şcoli sau organizaţii. Nu ai dreptate pentru că eşti gânditor materialist, patron sau laburist, ci dacă argumentele tale sunt convingătoare sau nu.

        Acesta va fi colțul dumneavoastră cu vești bune, în fiecare dimineață. Așteptăm să ne trimiteți creațiile dumneavoastră pe adresa redacției : redactie@ziarulderimnic.ro

 

       Vă dorim lectură plăcută!

Distribuie:
Share

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share